MobilTid
TeleDanmark GSM 900
.
För besökare i Danmark med 900/1800 Dual Band eller 900 GSM telefon.
.
MobilTid-kortet var det tredje förbetalda GSM-kortet i Danmark. Det introducerades på marknaden på oktober 1998. TeleDanmark driver det största GSM nätet, av fyra, i Danmark. 

För många utländska besökare är det mer ekonomiskt att köpa ett MobilTid-kort när de tänker ringa många nationella samtal i Danmark, jämför med prislistan här nedan, än om de hade använt sitt eget kort i roaming. Internationella samtal är möjliga, men ganska dyra. Titta gärna också på deras hemsida www.teledanmark.dk. Du kan även ringa till Kundtjänst på 80603000 (gratis i Danmark) eller utifrån till Danmark +4580603000 (normal taxa) eller skriv till:

TeleDanmark Mobil
Spotorno Allé 12
DK-2630 Taastrup
Danmark


Startpaketet innehåller ett GSM SIM-kort, PIN- och PUK-koder, en 100 DKK värdekupong och en användarhandledning på danska. Startpaketet kostar 99DKK.

Det finns ett telefonpaket också, som innehåller en GSM mobiltelefon samt med ovan nämnda startpaket. Telefonpaketen säljs till mycket bra priser. Telefonerna är SIM-låsta i 6 månader. Efter det får man upplåsningskoden gratis.

För att fylla på Mobiltid-kortet finns det att köpa värdekuponger för 200:-DKK.

För att komma igång måste man;

1. sätta in SIM-kortet i en lämplig telefon,
2. ange PIN-koden.


Tjänster som ingår är;

1. Telefonsvarare,
2. Vidarekoppling till telefonsvarare,
3. Ta emot och sända SMS texter,
4. Gratis 112 nödsamtal (som i de flesta nät).


Vi har testat korten och de fungerar utan anmärkning och vi kan rekommendera dem. Det finns emellertid en nackdel, dyra internationella samtal. Kortet i Startpaketet är giltigt i 6 + 3 månader och en 200DKK påfyllning ger en giltighetstid på ytterligare 6 + 3 månader. Det är dock det enda kort som vi fått kännedom om, som ger kunden rätt till återbetalning av kvarvarande saldo om kortet sägs upp. Dessutom har man en helt egen konstruktion med förlängningen av giltighetstiden. Exempelvis om man ringt för 50:- efter en månad och då fyller på kortet med 200:-, då blir giltighetstiden 11 månader (fem kvarvarande plus sex nya). Giltighetstiden kan dock aldrig bli längre än 12 månader.

.
Nationella samtal
växelkursen ändras förstås
Danska Kroner/minute
(SEK)
högtaxa
vardagar 8-17
5,00 (6.00)
lågtaxa
kvällar, nätter, veckohelger, röda dagar
2,50 (3.00)
112
.
gratis
Internationella samtal
.
fasta nätets + mobila avgifterna
.