Räkna igenom Tele2s avgifter !!
 

Det kan finnas anledning att kolla upp debiteringen på Tele2s abonnemang. Vi gjorde det på ett av våra abonnemang och fann då att på cirka 2400 poster var det mindre än 5 (ja just det FEM) som var helt korrekta!!!! Det tog Tele2 ÖVER ETT HALVT ÅR att korrigera detta.

Hur många fler är systematiskt feldebiterade??? Eller "råkar" det bara vara vi?

Tele2 är ofta billiga. Comviq Kontant är billigast, bland Comviqs alternativ, för de som ringer upp till ungefär 1 timme per månad. Numera finns hel uppsjö av operatörer och abonnemangsformer, vilket gör det nästan omöjligt att jämföra kostnaderna för den enskilde kunden.

Tele2 är inte den enda operatören i Sverige som har 60 sek markeringar. Detta finns med som en liten fotnot i en del prislistor och aldrig i några andra sammanhang. Detta betyder att de Comviq-användare som pratar korta samtal får en rejäl överdebitering! Detta redovisas inte i annonser. Tidningen Mobil påtalade dock detta i nr 3/98.

Vid en genomsnittlig samtalstid på 30 sek får man alltså 100% högre samtalsavgifter än vad som direkt anges i Tele2s prislista. I Kontants prislista står inget alls om 60 sek debiteringen. Där gäller alltså sekunddebitering, eller...?

Detta är mycket svårt att upptäcka på den vanliga räkningen eftersom det ju inte rör sig om något separat redovisat tilläg utan helt enkelt att man tar betalt för mer än kunden ringt.

När man hos Tele2 byter telefonnummer (t ex när man byter till ett annat abonnemang) så får man också en svårupptäckt extra kostnad. Man betalar dubbel abonnemangsavgift under minst en vecka. Detta för att Tele2 egentligen inte har rutiner för att ändra i ett abonnemang, utan måste avsluta ett och lägga upp ett annat. På kundtjänst svarar man att "kunderna vill ha det så". Det verkar vara en svårsmält förklaring.

Det kan ju tyckas vara en ynklig summa, men sammantaget, totalt, rör det sig nog om märkbara belopp som Tele2 får in på det sättet. Det vore trevligare om detta redovisades tydligt.


 
Har ni synpunkter och/eller kompletterande uppgifter, skriv då gärna ett email